HALAL

جهت اخذ HALAL (نشان حلال محصولات غذایی) ایزوکیا آماده ارائه خدمات به شرکت ها و سازمان ها می باشد.

HALAL (حلال) صنایع غذایی

 HALAL (حلال) به غذاهایی گفته می‌شود که در دین اسلام مصرف آنها مجاز است. نشان حلال همچنین تحت قالب گواهینامه ای است که برای محصولات غذایی که به صورت حلال آماده و تولید می گردند صادر شده و نشان حلال بر روی این محصولات نیز درج می گردد. این نام برگرفته از معنی غذای حلال است که در دین اسلام آمده است و اولین بار محصولات غذایی حلال در کشور مالزی بوجود آمده است.

در چند سال اخیر این علامت تجاری غذایی بصورت یک علامت جهانی از طرف کشورهای اسلامی در دنیا معرفی شده‌است به‌طوریکه در کشورهای غیر اسلامی نیز از استقبال خوبی برخوردار شده است.

در کنار استانداردهای مدیریت صنایع غذایی نظیر ایزو ۲۲۰۰۰ اخذ استاندارد غذای حلال کمکی شایانی به توسعه صادرات و سلامت محصول خواهد داشت.

استاندارد حلال HALAL توسط گروهی از کارشناسان استاندارد سازی سازمان کنفرانس اسلامی و توسط کمیته فنی استاندارد ها و مؤسسه مترولوژی کشورهای اسلامی در مورد مسائل مربوط به مواد غذایی حلال به تصویب رسیده است.

در این استاندارد، کلیه قوانین به احکام و باورهای معمول پذیرفته شده ی اسلام، بدون توجه به تغییرات در کشورهای مختلف اشاره می کنند.

اساس وجود گواهینامه حلال در حوزه محصولات غذایی بخاطر حساسیت و الزامات قشر مسلمان هر جامعه ایی در مصرف محصولات غذایی از نظر دین اسلام مبنی بر حلال بودن یا حلال نبودن می باشد.

الزامات و موازین شرعی گواهینامه حلال بعنوان یک استاندارد جهانی تلقی می گردد. با الزامات موجود در استاندارد سیستم مدیریت کیفیت ISO9001 و سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی ISO22000 کاملاً متفاوت می باشد.

نشان حلال و تاثیر بر بازار

بازار جهانی چند میلیارد دلاری محصولات حلال، ابزاری برای ایجاد بازار مشترک اسلامی و همبستگی کشورهای اسلامی و اعضای سازمان کنفرانس اسلامی است.

نهادهای قانونگذار کشورهای اسلامی برای افزایش رقابت محصولات حلال در بازار جهانی، اقدام به تهیه قرارداد تعرفه ترجیحی برای کالاها و خدمات حلال کرده‌اند و پژوهش و تحقیقات علمی حلال ابزار لازم و اصلی برای گسترش تجارت حلال می‌باشند که از سوی نهادهای سازمان همکاری اسلامی از جمله بانک توسعه اسلامی IDB حمایت‌های مالی و فنی در زمینه تحقیقات حلال قرار می‌گیرند.

تدوین «استاندارد غذای حلال» توسط کارشناسان استاندارد کشورهای اسلامی از اقدامات مهمی است که راه را برای اجرای استاندارد حلال(HALAL) سازمان کنفرانس اسلامی در کلیه کشورهای اسلامی آماده سازد تا صدور گواهی برند حلال در سراسر جهان توسط سازمان‌های  مجاز با هماهنگی مؤسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی (اسمیک) انجام پذیرد و باعث سهولت در امور واردات و صادرات می‌شود.

نظارت بر سازمان‌های گواهی حلال در این کشورها، به منظور تشویق و حمایت از پروژه‌های انجام شده از دیگر فعالیت‌هایی این مرکز می‌باشد.

نشان حلال در مسیر رشد

کشورهای اسلامی در نظر دارند تا در زمینه خدمات مالی حلال HALAL، به تدوین «استاندارد خدمات مالی حلال» توسط بانک‌های مرکزی و مراکز مالی کشورهای اسلامی عضو سازمان کنفرانس اسلامی بپردازند و شرکت‌ها و بازرگانان کشورهای اسلامی را ترغیب به سرمایه‌گذاری بیشتر در صنایع حلال در جهان نمایند.

در این زمینه صنایع کوچک بنگاه‌های اقتصادی فعال در صنعت حلال از طریق یک شبکه در کشورهای اسلامی با همکاری موسسات استاندارد کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی و موسسات علمی و تحقیقاتی مرتبط در کشورهای اسلامی به یکدیگر می‌پیوندند.

در متون دینی مسلمان‌ها و کتاب قرآن اشاره‌هایی و آیاتی مرتبط با غذای حلال (HALA)، وجود دارد و تأکید دارند که غذای حرام در جسم و روح انسان تأثیر سوء دارد. کشورهای مسلمان اعتقاد دارند چنانچه موضوع کد حلال به‌صورت یک استاندارد درآید می‌تواند برای مسلمین کشورهای اسلامی ایجاد یک هویت مستقل کند.

بدست آوردن سود مناسب در بعد جهانی و ایجاد همگرایی بین کشورهای مسلمان از اهداف ایجاد نشان حلال برای مواد غذایی است.

ویژگی های نشان HALAL

اطمینان حاصل نمودن از حلال بودن محصولات غذایی

به وجود آمدن مزایای رقابتی در صادرات

کسب گواهینامه بین المللی معتبر با کد رجیسترینگ

ایجاد اعتماد و احساس اطمینان خاطر در مشتریان

فروش بیشتر به دلیل ارتقاء برند

بهبود سیستم مدیریت کارا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *